مقالات

جرثقیل زنجیری دستی چیست؟

جرثقیل زنجیری

جرثقیل زنجیری دستی چیست؟

– جرثقیل زنجیری دستی

“Manual chain hoist” یک مکانیزم بسیار ساده و موثر برای بلند کردن مقادیر قابل توجه بار می باشد. جرثقیل زنجیری از فولاد های با دوام و با گرید بالا ساخته شده است،برای حصول ایمنی و ظریب اطمینان وقتی چندین تن بار را بالا می کشد.

– اجزاء جرثقیل زنجیری :

جرثقیل زنجیری دستی می تواند به سه قسمت کلی تقسیم شود : زنجیرها ، قلاب ها ، مکانیزم بالابر
جرثقیل زنجیری دارای 2 حلقه زنجیر است زنجیر دست و زنجیر بار. زنجیر دستی به دور یک چرخ قرار گرفته در مکانیزم بالابر قرار دارد.برای بالا بردن بار لازم است تا زنجیر دستی بوسیله ی نیروی انسانی به سمت پایین کشیده شود.این چرخ داخل مکانیزم بالابر دارای جایگاه ویژه برای دانه های زنجیر است که امکان چرخش آن را در زمان کشیدن زنجیر میسر می سازد. به این ترتیب کشیدن زنجیر بالابر باعث راه اندازی مکانیزم بالابر شده که می توان به وسیله ی آن بار را به بالا و پایین هدایت کرد.

در انتهای زنجیر بار “Load chain” یک قلاب گیرنده است که می توان بار را بوسیله ی تسمه یا کیسه بار به آن آویزان کرد.همچنین یک قلاب در بالای خود جرثقیل برای آویزان کردن آن قرار دارد.بوسیله این قلاب می توان جرثقیل را به سقف ،سیستم ترولی یا دیگرسازه ها که می تواند وزن خود جرثقیل به همراه بار را تحمل کند،آویزان کرد.در بیشتر جرثقیل ها این قلاب با یک مفصل کروی ساخته شده است که امکان مانوری 360 درجه را هنگام جابجایی بار فراهم میسازد.
مکانیزم بالابر شامل دنده ،محور،شافت چرخنده و گیربکس میشود. همچنین در اکثر جرثقیل ها نگهدارنده زنجیر یا ترمز وجود دارد که از پایین آمدن ناکهانی جرثقیل زیر بار جلوگیری می کند.

1- بدنه فولادی”Steel Formed Cases”
2-محافظ پوشش دو لایه “Wheel & brake Protection”
3-مکانیزم ترمز ” Brake Mechanism”
4-پدال های جغجغه ای “Dual Ratchet Pawls”
5- هدایت کننده زنجیر بار “Load Chain bar”
6-بوشن ها “Bushing”
7-ترمز زنجیر”Chain Stopper”
8-زنجیر بار ” Load Chain”
9-قلاب ها “Upper & Lower Hooks”

لیفتر مگنت چیست؟

جرثقیل زنجیری

جرثقیل زنجیری

– مزیت ها و معایب جرثقیل های رنجیری دستی:

جرثقیل های زنجیری دستی کاربرد های مختلفی دارند،به عنوان مثال در سازه ها،سایت های ساختمانی و فروشگاههای بزرگ و انبارهای کالا همچنین در مکانیکی های خودرو و … هرجایی که نیاز به بالابردن بار با دقت بالا احتیاج باشد.

مزیت ها :

1) بدون احتیاج به روغن و یا برق تنها با نیروی انسانی قابل راه اندازی هستند.
2) جرثقیل های زنجیری دارای قیمت بسیار پایینتری نسبت به جرثقیل های برقی یا هیدرولیک هستند.
3)همچنین سادگی کاربرد و تعمیر آسان از دیگر مزیت های آنها می باشد.

تسمه بلت چیست؟

معایب :

1)دارای سرعت پایین نسبت به دیگر جرثقیل ها می باشند.
2)برای استفاده از جرثقیل های زنجیری احتیاج به منطقه ی نسب است،که استفاده از جرثقیل های زنجیری را نسبت به جک های هیدرولیک که تنها با قرار گرفتن روی زمین می توانند راه اندازی شوند،مشکل می سازد.

-چگونه جرثقیل زنجیری کار میکند:

منطق فیزیکی استفاده شده در جرثقیل های زنجیری بسیار ساده بوده،و برای مدت های طولانی استفاده می شده است.جرثقیل زنجیری همچون یک اهرم ساده از این مزیت مکانیکی استفاده می کند،که با انتقال نیروی کوچک در فاصله ی زیاد می توان نیروی بزرگ را در فاصله ای کوتاه جابجا کرد.در جرثقیل های زنجیری این مزیت مکانیکی با استفاده از گریبکس و زنجیره چرخدنده های موجود در آن حاصل میشود.
برای بالا بردن بار لازم است اپراتور زنجیر دستی را به سمت پایین بکشد، که باعث به راه انداختن مکانیزم بالابر شود.داخل مکانیزم بالابر یک سری زنجیره چرخ دنده وجود دارد که بوسیله ی منطق فیزیکی شرح داده شده میتواند نیروی وارد شده را تا صدها برابر افزایش دهد،که بدین وسیله امکان بالابردن بارهایی تا چندین تن را امکان پذیر می سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *