بخش های اصلی تشکیل دهنده ی سیم بکسل ها:
مفتول: از به هم پیچیده شدن چند مفتول به دور هم استرند ایجاد می شود. آهن، فولاد، برنز، فولاد ضد زنگ و … به عنوان متداول ترین نوع مفتول ها در سیم بکسل ها استفاده می شود.
استرند: بخشی از سیم بکسل می باشد که معمولا به حالت مارپیچ به دور هسته سیم بکسل تابانده می شود.
هسته یا مغزی: بخش اصلی و مرکزی سیم بکسل می باشد.
سایز های سیم بکسل های روکش دار:
به دلیل این که روند ساخت سیم بکسل های روکش دار بسیار ساده و سریع است پس هر نوع ساختار سیم بکسلی را با هر جنس و گریدی می توان به سرعت و به راحتی روکش دار کرد.
به طور کلی این نوع سیم بکسل ها در سایز های مختلفی تولید و در بازار موجود می باشند. این سایز ها معمولا با بکار گیری سیم بکسل فولادی ۷ استرندی در مغزی و ایجاد روکش پلاستیکی بر روی سطح سیم بکسل بدست می آیند.
یکی از پر کاربرد ترین سایز های سیم بکسل استیل تولیدی، سیم بکسل های ۲، ۳، ۴، ۵ و ۶ میلی متری می باشند که در این میان سایز های ۴ به ۵ با مغزی قطر ۴ میلیمتر و سایز ۵ به ۶ با مغزی قطر ۵ میلیمتر کاربرد بیشتری دارند.
چه محدودیت هایی برای استفاده از سیم بکسل های روکش دار وجود دارد؟
برخی فکرمی کنند افزودن روکش به سیم بکسل ها برای افزایش مقاومت سیم بکسل در برابر زنگ زدگی انجام می شود. باید این را گفت که این تصور کاملا اشتباه است.زیرا مغزی سیم بکسل های روکش دار از جنس فولاد می باشد که با وجود دارا بودن آبکاری گالوانیزه در معرض زنگ زدگی قرار می گیرد. سیم بکسل روکش دار در بیشتر موارد پس از مدت کوتاهی عملکرد دچار ترک هایی در سطح روکش پلاستیکی شده و بسیاری از موارد نیز دچار پارگی کامل می شود. در این موارد است که در صورت ورود آب و رطوبت به داخل روکش PVC سیم بکسل روکش دار نه تنها در معرض زنگ زدگی قرار می گیرد، بلکه به سبب محبوس شدن آب و رطوبت در داخل روکش و خشک شدن کند آن سرعت زنگ زدگی را تسریع می بخشد.
پس توجه داشته باشید که یکی از محدودیت های استفاده از این نوع سیم بکسل ها، محدودیت رطوبتی می باشد.