چکش تخریب چیست؟
چکش تخریب چیست
چکش تخریب یک ابزار فنی قدرتمند، بزرگ و سنگین است که از آن برای تخریب سطحهایی از جنس مصالح ساختمانی استفاده میشود. انواع مختلف چکش تخریب با هر میزان قدرت و اندازهای؛ از طریق وارد کردن ضربه به سطح، باعث تخریب آن میشوند. به همین علت در گروه چکشها دستهبندی شده، ولی برای تخریب سطحهای فلزی کاربرد ندارند. به طور کلی یک چکش تخریب از اجزاء مختلفی مانند قلم گیر، دسته، موتور، کابل و سایر اجزاء تشکیل دهنده یک دریل ساخته میشود. این در حالی است که از لحاظ کاربرد شباهت زیادی به دریل ندارد.
کاربرد انواع چکش تخریب
کاربرد انواع چکش تخریب
در برخی از حرفهها برای انجام یک سری اقدامات زیر ساختی؛ به تخریب سطحهایی از جنس مصالح ساختمانی نیاز است. برای تخریب در گستره متوسط هم از چکش تخریبها استفاده میشود. چکش تخریب نه آنقدر قدرتمند است که بتواند یک ساختمان را تخریب کند و نه آنقدر ضعیف است که مانند دریل فقط برای تخریب ناحیهای کوچک به کار برده شود. بنابراین برای انجام کارهای زیر میتوان از چکش تخریبها استفاده کرد:
تخریب بخشی از آسفالت خیابانها
شکستن مصالح ساختمانی و تخریب سطح زمین برای لولهکشی
تخریب دیوار برای اعمال تغییرات
انجام حفاریهای مختلف
به این ترتیب تکنسینها میتوانند با خرید چکش تخریب مناسب، عملیات تخریب را در مدت زمان بسیار کم انجام دهند.
تفاوت چکش تخریب و بتن کن
تفاوت چکش تخریب و بتن کن
در میان ابزارها و تجهیزات فنی تولید شده، از انواع مختلف دریل برای سوراخکاری استفاده میشود. البته برخی از انواع دریل مانند بتن کن، کار تخریب را هم انجام میدهند. بهتر است بدانید یک دریل بتن کن به اندازه چکش تخریب قدرتمند نیست. بنابراین از دریل بتن کن برای تخریب در مقیاس گسترده استفاده نمیشود.
توجه داشته باشید دریلهای بتن کن دارای دو قابلیت سوراخکاری و تخریب هستند. به همین علت در مواقعی که تخریب بسیار کوچک و سطحی لازم باشد؛ تکنسین با همان بتن کن، تخریب را انجام میدهد. این در حالی است که چکش تخریبها از لحاظ میزان قدرت، وزن، اندازه و سرعت تخریب؛ نسبت به بتن کنها برتری دارند. به این ترتیب با اطلاع از تفاوت دریل چکشی، گیربکسی و معمولی؛ میتوانید از کاربرد هر یک از انواع دریل مطلع شوید. در نتیجه کارهای فنی را در مدت زمان کمتر و با کیفیت بیشتر به انجام میرسانید.
انواع چکش تخریب از نظر منبع تغذیه
انواع چکش تخریب از نظر منبع تغذیه
امروزه انواع مختلفی از ابزارها و تجهیزات فنی تولید میشوند. هر یک از آنها نیز ویژگیهای مختص به خود را دارند و برای انجام یک سری از کارها مناسب هستند. در این میان انواع مختلفی از چکش تخریب نیز تولید میشوند که میتوان آنها را بر اساس ویژگیهای متنوع، دستهبندی کرد. برای مثال انواع چکش تخریب بر اساس نوع منبع تغذیه در یکی از دستههای زیر قرار میگیرند:
بتن کن خوبه یا چکش تخریب
1. چکش تخریب برقی
چکش تخریبهای برقی یکی از بهترین و کارآمدترین انواع چکش تخریب هستند. در این دستگاه یک موتور الکتریکی، انرژی مورد نیاز برای ضربه زدن به سطح را فراهم میکند. به طور کلی چکش تخریبهای برقی از ویژگیهای منحصر به فرد و مزایای نامبرده در ادامه مطلب برخوردار هستند:
چکش تخریبهای برقی صدای بسیار زیادی تولید نمیکنند.
این دستگاهها باعث ایجاد آلودگیهای شیمیایی و تولید دود نمیشوند.
در اندازهها و قدرت موتور متنوع در دسترس هستند.
به تجهیزات دیگری مانند کمپرسور نیاز ندارند.
بنابراین استفاده از چکش تخریبهای برقی در محیطهایی که دسترسی به جریان برق امکان پذیر است، بهترین انتخاب برای تخریب محسوب میشود.
2. چکش تخریب بنزینی
یکی دیگر از انواع چکش تخریب که برای انجام تخریب در خیابانها و حتی کارهای صنعتی، کارایی دارد؛ چکش تخریب بنزینی است. این نوع چکش تخریب دارای یک موتور بنزینی است و به جای تامین جریان برق، باید از بنزین برای روشن شدن آن استفاده کنید. نکته مهمی که در مورد چکش تخریب بنزینی وجود دارد؛ قدرت بسیار زیاد این وسیله است. بنابراین عملیات تخریب را در مدت زمان کم و با قدرت بالایی انجام میدهد.
3. چکش تخریب هیدرولیکی
بهتر است بدانید برخی از انواع چکش تخریب به کمک ماشین آلاتی مانند لودرها کار تخریب و حفاری را انجام میدهند. چکش تخریب هیدرولیکی دقیقا از همین نوع است و اندازهای بسیار بزرگتر از سایر تجهیزات مشابه دارد. توجه داشته باشید برای آغاز به کار این نوع چکش تخریب از مایع هیدرولیکی استفاده میشود. از طرفی کاربرد اصلی چکش تخریب هیدرولیکی؛ تخریب و حفاری در معادن است.
4. چکش تخریب پنوماتیک (بادی)
ابزارها و تجهیزات بادی همواره مورد توجه قرار میگیرند و کارایی مختص به خود را دارند. در مورد چکش تخریب نیز نمونههای بادی آن در دسترس هستند. توجه داشته باشید برای روشن شدن چکش تخریب پنوماتیک یا بادی به وجود یک کمپرسور نیاز است. کمپرسور، جریان باد را با فشار و قدرت بالا تامین کرده و باعث ضربه زدن چکش تخریب به سطح میشود. بهتر است بدانید یکی از مهمترین معایب این دستگاه؛ تولید صدای بسیار زیاد است. بنابراین نمیتوان از آن برای تخریب در منازل استفاده کرد.
با توجه به ویژگیهایی که هر یک از انواع چکش تخریب دارند؛ برای خرید ابزار و انواع چکش تخریب، باید تمام جوانب و جزئیات مربوط به آنها را بررسی کنید.
انواع چکش تخریب برقی بر اساس سیستم خنک کننده
انواع چکش تخریب برقی
همانطور که گفتیم چکش تخریبهای برقی یکی از تجهیزات کارآمد برای تخریب هستند. ویژگیهای مثبت، تنوع گسترده در قدرت و اندازه؛ همگی باعث افزایش تقاضا برای خرید این نوع چکش تخریب شدهاند. بهتر است بدانید چکش تخریبهای برقی دارای سیستمهای خنک کننده متفاوتی هستند. در واقع میتوان این نوع از چکش تخریب را بر اساس سیستم خنک کننده در دستههای نامبرده در ادامه مطلب قرار داد:
1. چکش تخریب روغنی
برای خنک شدن این نوع چکش تخریب برقی از روغن استفاده میشود. بنابراین سیستم خنک کننده چکش تخریب روغنی به صورت مداوم به فراهم بودن روغن نیاز دارد. روغن این سیستم در قسمتهای مختلف دستگاه گردش پیدا میکند و باعث خنک شدن آنها میشود. به همین علت بررسی مداوم میزان روغن و اضافه کردن روغن به مخزن برای کارایی این دستگاه ضروری است.
2. چکش تخریب گریسی
در کنار چکش تخریبهای روغنی، نوع گریسی نیز در دسترس است. برای خنک شدن چکش تخریب گریسی به اضافه کردن مداوم گریس نیازی نیست. بلکه هر چند وقت یک بار، چکش تخریب سرویس شده و گریس مورد نیاز تامین میشود. البته با توجه به اینکه گریس در برابر سرما، مقاوم نیست؛ با کاهش دما دچار یخزدگی میشود. به این ترتیب نمیتوان در فصلهای سرد سال بلافاصله پس از روشن شدن چکش تخریب گریسی از آن استفاده کرد. پس بهتر است از چکش تخریب گریسی برای کار کردن در مناطق سردسیر استفاده نکنید. البته در صورتی که قدرت بسیار زیاد این دستگاه برای شما اهمیت ندارد.
بهتر است بدانید انواع چکش تخریب روغنی و گریسی دارای یک سری تفاوتهای مهم با یکدیگر هستند. در واقع توجه به همین تفاوتها به انتخاب چکش تخریب مناسب مانند خرید چکش تخریب AZG04-15 دی سی ای کمک میکند.
تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی
تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی
همانطور که گفتیم در حالت کلی انواع چکش تخریب روغنی و گریسی دارای یک سری تفاوت با یکدیگر هستند. تفاوتهایی که اگر بدون در نظر گرفتن آنها، دستگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید؛ کارایی کافی را برای شما نخواهند داشت. به همین علت در ادامه مطلب به بررسی انواع تفاوت چکش تخریب گریسی و روغنی میپردازیم:
چکش تخریب روغنی قدرت کمتری نسبت به مدلهای گریسی دارد.
استهلاک چکش تخریبهای روغنی کمتر از نوع گریسی است.
طول عمر دستگاه روغنی بیشتر از گریسی است.
چکش تخریب روغنی ارزانتر از مدلهای گریسی است.
قدرت چکش تخریب گریسی بیشتر از نوع روغنی است.
بازدهی دستگاههای گریسی بیشتر از روغنی است.
برای انجام تخریب گسترده، چکش تخریب گریسی کارآمدتر است.
بنابراین اگر قدرت و کارایی چکش تخریب برای شما بیشتر از سایر ویژگیها اهمیت دارد؛ بهتر است به فکر خرید چکش تخریب 17 کیلویی گریس خور ان ای سی مدل 1770 و سایر مدلهای گریس خور چکش تخریبها باشید.
نکات مهم در خرید انواع چکش تخریب
نکات مهم در خرید چکش تخریب
خرید هر یک ابزارها و تجهیزات فنی به در نظر گرفتن یک سری نکات مهم نیاز دارد. در صورتی که بدون کسب آگاهی و بررسی جزئیات مختلف، اقدام به خرید کنید؛ قطعا محصول خریداری شده با آنچه که شما در ذهن دارید، متفاوت خواهد بود. خرید انواع چکش تخریب نیز از این موضوع مجزا نیست. به همین علت بهتر است برای خرید یک چکش تخریب مناسب به نکات زیر توجه کنید:
قدرت چکش تخریب با تعداد ضربات وارد شده در دقیقه محاسبه میشود. پس باید قدرت دستگاه را برای افزایش سرعت تخریب و حفاری در نظر بگیرید.
اندازه و وزن چکش تخریب هم یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر کارایی چکش تخریبها هستند.
بهترین چکش تخریب 7 کیلویی برای تخریب مصالح ساختمانی نازک مانند سرامیک و کاشی مناسب است.
بهترین چکش تخریب 10 کیلویی نیز برای تخریب مصالح ساختمانی نازک تا ضخیم و سختتر مانند بتن سبک و آجر مورد استفاده قرار میگیرد.
برای خرید چکش تخریب مناسب به جنس بدنه و کیفیت آن هم توجه کنید.
بهتر است نوع مته چکش تخریب مانند نوک تخت یا نوک تیز را هنگام خرید در نظر بگیرید.
بهرهمندی از گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر نیز بر انتخاب این دستگاه تاثیرگذار است.
توجه به بهترین برند چکش تخریب نیز مهم است و نباید فراموش شود.
وسعت تخریب و حفاری را در نظر داشته باشید تا چکش تخریبهای ضعیف و کوچک را انتخاب نکنید.
از نوع منبع تغذیه چکش تخریبهای مورد نظر خود مطلع شوید.
به این ترتیب میتوانید با خرید یک چکش تخریب مناسب از هدر رفتن هزینه و همچنین کند بودن سرعت انجام کار جلوگیری کنید.
مهمترین نکات ایمنی برای استفاده از چکش تخریب
نکات ایمنی برای استفاده از چکش تخریب
برای افزایش ایمنی کار و در نتیجه افزایش پیشرفت عملیات تخریب بهتر است به چند نکته مهم توجه داشته باشید. نکاتی که در مورد استفاده از چکش تخریبها اهمیت دارند باید به طور کامل توسط تکنسین رعایت شوند. در غیر این صورت رعایت یکی دو مورد از آنها، احتمال ایجاد خطر را به صفر نمیرساند. بر همین اساس در ادامه مطلب به مهمترین نکات ایمنی در مورد استفاده از چکش تخریب اشاره میکنیم:
هنگام استفاده از چکش تخریب باید از عینک، دستکش، گوش گیر و لباس ایمنی مناسب استفاده کنید.
قبل از روشن شدن دستگاه از دور شدن سایر افراد از محل تخریب مطمئن شوید.
قدرت جسمی تکنسین باید متناسب با اندازه و وزن چکش تخریب باشد.
نباید هنگام روشن بودن دستگاه، یکی از دستهای خود را از آن جدا کنید.
از چکش تخریبی که قسمتهای مختلف آن شکسته یا فرسوده هستند استفاده نکنید.
چکش تخریب را به صورت عمودی بر روی سطح مورد نظر قرار داده و ضربه بزنید.
بدون شک در نظر داشتن و رعایت این نکات در کنار انتخاب یک چکش تخریب مناسب؛ عملیات تخریب را آسانتر میکند.
دلایل خراب شدن چکش تخریب
دلایل خراب شدن چکش تخریب
هنگام کار کردن با هر وسیله، ابزار و تجهیزاتی ممکن است دستگاه به یک باره خاموش شود. تغییر صدا، ایجاد یا افزایش لرزش هم از جمله دیگر مشکلات احتمالی تجهیزاتی مانند چکش تخریب هستند. برای جلوگیری از ایجاد مشکلات بیشتر در یک چکش تخریب و تعمیر به موقع آن؛ بهتر است با دلایل اصلی خراب شدن چکش تخریب آشنا باشید:
نوسان برق
قرار گرفتن در معرض آب
جدا شدن برخی قطعات از جای اصلی
فرسوده بودن یا شکستن قطعات
داغ شدن بیش از حد دستگاه
نشت روغن
عدم گریسکاری به موقع
کافی نبودن روغن دستگاه
توجه داشته باشید برای تعمیرات اساسی چکش تخریب باید از تکنسینهای این حوزه کمک بگیرید.
نحوه نگهداری از انواع چکش تخریب
نحوه نگهداری از چکش تخریب
برای اینکه کارایی و طول عمر چکش تخریبها را افزایش دهید؛ باید با نحوه نگهداری از آنها آشنا باشید. در غیر این صورت ایجاد مشکلات مختلف حین کار میتواند آسیب رسان و خطرناک باشد. از جمله مهمترین اصول نگهداری از چکش تخریب میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
قسمتهای مختلف انواع چکش تخریب را قبل از روشن شدن، بررسی کنید.
اضافه کردن به موقع روغن به چکش تخریب روغنی را فراموش نکنید.
به گریسکاری به موقع چکش تخریب گریسی نیز توجه کنید.
تمیز کردن چکش تخریب هم یکی دیگر از اصول نگهداری از آن است.
زمان سرویس چکش تخریب را فراموش نکنید.
قطعات شکسته و فرسوده را به موقع تعویض کنید.
از قرار دادن چکش تخریب در برابر آب و حرارت خودداری کنید.
به این ترتیب میتوانید طول عمر دستگاه را افزایش داده و از ایجاد خطرات جدی جلوگیری کنید.
کدام یک از انواع چکش تخریب بهتر است؟
کدام یکی از انواع چکش تخریب بهتر است
یکی از رایجترین سوالاتی که در مورد خرید چکش تخریب مطرح میشود؛ این است که کدام چکش تخریب بهتر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم؛ چکش تخریبی مناسب است که بیشترین تناسب را با کار، شرایط و معیارهای مورد نظر شما داشته باشد. بر همین اساس بهتر است به چند مثال و نکته زیر توجه کنید:
چکش تخریبهای گریسی، قدرتمند هستند؛ بنابراین تخریبهای گسترده را بهتر انجام میدهند.
از طرفی چکش تخریب گریسی گزینه مناسبی برای استفاده در مناطق سردسیر نیست.
چکش تخریب روغنی ارزانتر است و برای کارهای سطحی و کوچک، بسیار مناسب است.
دستگاه چکش تخریب برقی گزینه بهتری برای تخریب در منازل است.
در حالی که چکش تخریب بادی برای تخریب در محیطهای باز و گسترده کارایی بهتری دارد.